Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ смениха плочата: Борисов дал Пеевски на Магнитски, а Пеевски направил компромата „с чаршафа“

Политика

ПП-ДБ смениха плочата: Борисов дал Пеевски на Магнитски, а Пеевски направил компромата „с чаршафа“

ПП-ДБ смениха плочата: Борисов дал Пеевски на Магнитски, а Пеевски направил компромата с чаршафа - Tribune.bg
Снимка:

Неочакван обрат в цялостното говорене на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ направи Асен Василев. След като от „промяната“ направиха няколко поредни предизборни кампания на основата на пришиване на Бойко Борисов и Делян Пеевски, сега Василев обяви, че всъщност двамата били скарани от години.

Преди четири години клановете на мафията се скараха. Бойко Борисов даде Делян Пеевски на „Магнитски“. След това излязоха негови снимки с чаршаф и други атрибути. Това стана преди да ни има нас на политическата сцена, не сме ги вадили ние“, обяви Асен Василев на брифинг пред журналисти.

Той продължи, че няма да говори за преди четири години, защото на хората не им пука какво е било“.

Василев и Кирил Петков обясниха, че няма да има джентълменско споразумение, но пишат писмо на ГЕРБ за три закона, „които разделят България от 10 млрд. лева“.

„Ако ГЕРБ ни отговорят, че няма как да се приемат тези три закона, защото примерно Борисов не иска да се разследват корупционни практики, нека всички да излезем пред българските граждани и да кажем - няма да получим 10 млрд. лева, защото г-н Борисов се страхува от антикорупционните закони“, каза Кирил Петков.

„За да има управление, нашите закони за реформи няма как да бъдат игнорирани“, закани се той.

От ГЕРБ отговориха, че не приемат „прибързаното законодателство, предлагано от ПП“.

„Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения. Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност. Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, обявиха от ГЕРБ в своя позиция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети