Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ смятат да сезират Конституционния съд заради номинацията на Сарафов

Политика

ПП-ДБ смятат да сезират Конституционния съд заради номинацията на Сарафов

ПП-ДБ смятат да сезират Конституционния съд заради номинацията на Сарафов - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната-Демократична България“ смята да сезира Конституционния съд заради номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор.

„Отново сме свидетели на състезание с един кон за главния прокурор на България. Една от най-важните длъжности в България беше предложена от Висш съдебен съвет (ВСС) с изтекъл мандат, само един кандидат отново, а министърът на правосъдието, който всъщност беше заместник на г-н Сарафов, явно реши да удари едно рамо и да не вкара допълнителен кандидат в това състезание“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков на извънреден брифинг.

„Човекът, който е номиниран – г-н Сарафов, всички знаем, е добър приятел на Петьо Еврото. Някои го наричат осмото джудже“, добави Петков.

Надежда Йорданова обясни, че коалицията ще търси подкрепа от всички „парламентарно представени партии без ДПС-Ново начало на Пеевски“. За внасяне на искането са нужни 48 подписа на депутати, като така процедурата по избор на главен прокурор може да бъде спряна поне до произнасянето на магистратите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети