Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП,ДБ, СС обявиха официално кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София

Политика

ПП,ДБ, СС обявиха официално кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София

ПП,ДБ, СС обявиха официално кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София - Tribune.bg
Снимка:

Васил Терзиев бе официално представен като кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и „Спаси София“, обявиха трите партии на специална пресконференция в мола днес.

„Исках за начало да ви кажа в какво вярвам, защото това е причината да правя нещата, които правя в последните 15 години. Най-много вярвам в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които вярват в мечтите и го реализират“, каза кандидатът за кмет Васил Терзийски.

„С успехът идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук. Причината да искам да го направя е, защото искам заедно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, но за тази цел ни трябват много хора, които го искат. С голямо задоволство мога да кажа, че тези хора ги има“, каза той и уточни, че са работили няколко месеца за подбор на кметове, за да може да гарантират създаване на по-добра и европейска столица.

„С този екип, който ние изграждаме, ще говорим на дълго и широко за нашите планове - от големите идеи до първите неща, които бихме направили“, отбеляза той.

По думите му има няколко неща, които са му присърце - първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се създаде по-чист град, но и уреден по кварталите. „Това ще постигнем с добре работеща администрация за гражданите. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, защото те са по-близки до хората по кварталите”, поясни Терзийски.

„Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма големи разлики между това, което сме казали и това, което сме изпълнили. Всичко това започва с първия камък“, отбеляза той.

Борим се за три неща - ще се борим за убедителна победа на местните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за мнозинство в Общински съвет, за да може всички тези добри идеи да не останат добри идеи, а да бъдат реализирани в добри политики, борим се качествено и достойно управление, което да превърне София в пример”, каза още Терзийски.

„8 месеца ако не и 10 водихме драматични преговори с ПП-ДБ и съм щастлив, че постигнахме истинско разбирателство и синхрон. Постигнахме го, защото всеки един от нас си даваше ясна сметка, че се стремим да съставим конструкция, която не е правена досега”, посочи Борис Бонев от „Спаси София“.

Бонев подчерта, че за тях е било важно политическото его и политическото боричкане да отстъпят в името на една толкова важна кауза.

Той подчерта, че е сигурен, че за страхотния отбор, който са изградили няма дилема дали трудно стъпка по стъпка ще реализират проекти, а напротив те ще реализират проектите си скоростно.

„Градът ни заслужава визионерство и голяма амбиция“, категоричен е Бонев. 

„Вярвам, че сме взели правилното решение да се обединим, да сме заедно и с Васил на чело ние не просто ще спечелим София, но и ще управляваме по-добре. С Васил не само управлението ще е по-добро, просто ще ги разбием“, каза още Борис Бонев.

Според него трябва да бъде постигнато пълно реформаторско мнозинство в Общинския съвет, но и освен това силна политическа воля за реализиране на всички проекти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети