Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ трърдят: Има поголовни смени в местната власт, в службите и регулаторите

Политика

ПП-ДБ трърдят: Има поголовни смени в местната власт, в службите и регулаторите

ПП-ДБ трърдят: Има поголовни смени в местната власт, в службите и регулаторите - Tribune.bg
Снимка:

Виждаме поголовни смени на ниво местна власт, на ниво изпълнителна власт, включително ключови позиции в служби и регулатори. Ако някой не бъде освободен или уволнен, той бива принуден да подаде оставка. Това заяви народният представител Богдан Богданов в кулоарите на парламента след парламентарния контрол, в който от коалицията ПП-ДБ попитаха за смените, извършени от служебното правителство.

"Основният проблем, който виждаме, е , че всички промени са с хора, много приближени до господин Делян Пеевски", заяви Богданов.

Той определи преговорите за съставяне на редовно правителство като "параван": "Параван, през който искаме да гледаме циркове в парламента, но в момента се подготвят следващи избори на ниво местна власт", каза още Богданов. 

По думите му целта е пълното овладяване на правителството.

От ПП-ДБ определиха смените в областната управа като "скандални". По-рано през седмицата парламентът отказа да освободи Серджан Съдкъев от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол, но въпреки това обаче, малко по-късно, той бе назначен за областен управител на Разград. Според коалицията има съмнения в действията на служебното правителство около назначенията в областната управа няколко часа преди парламентът да реши дали да излъчи редовно такова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети смени, постове
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати