Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Очаквано: ПП-ДБ върнаха на Радев неизпълнен втория мандат

Политика

Очаквано: ПП-ДБ върнаха на Радев неизпълнен втория мандат

Очаквано: ПП-ДБ върнаха на Радев неизпълнен втория мандат - Tribune.bg

Президентът връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“. На връчването дойдоха Кирил Петков, Николай Денков, Божидар Божанов, Людмила Илиева, Атанас Атанасов и Надежда Йорданова.

Втората по численост парламентарна група обаче върна мандатът неизпълнен, след като поискаха отсрочка от три месеца в предлагания от тях проект на декларация за излизане от политическата криза и не намериха подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили.

Съгласно Конституцията президентът все пак връчи папката, а Денков веднага я върна.

„Благодаря за това, че ни дадохте възможност да проверим дали може да се състави мнозинство. Това не може да се случи, ние няма да променим нашия подход и приоритети. Да създадем приветлива държава за инвеститорите, по-качествено здравеопазване, образование, но тези теми не срещнаха подкрепа“, заяви Денков. 

Той обърна внимание, че борбата с корупцията не е самоцел, а основно средство за постигане на целите. 

„В този парламент обаче се оказа невъзможно да реализираме приоритетите си", каза Денков секунди преди да връчи празна папка на Радев.

„Благодарихме на президента, че имахме време да разговаряме с останалите партии за нашия подход. Второто, което потвърдихме, е че борбата с корупцията за нас не е самоцел.  Всъщност връзката между доходите на хората, чувството за липса на справедливост, липсата на инвестиции и икономическо развитие е свързано именно с това. Слагаме този принцип и ще търсим подкрепа в 51-овото Народно събрание.“ Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след връщането на празния мандат на президента Румен Радев.

На въпрос дали очаква реализиране на третия мандат, той посочи, че не вярва на чудеса.

По думите му България ще продължи да се върти в омагьосан кръг, ако не се справи с корупцията.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети