Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ вече искат оставката на временния главен прокурор Сарафов

Политика

ПП-ДБ вече искат оставката на временния главен прокурор Сарафов

ПП-ДБ вече искат оставката на временния главен прокурор Сарафов - Tribune.bg
Снимка:

Той беше избран вчера и по принцип трябва да остане за кратко до избора на титуляр

„Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На първо място възразяваме срещу начина, по който беше определено лицето, което да замести на поста Иван Гешев. Бързината сама по себе си не винаги е проблем. Това е длъжност, която не може да остане без лице,която да я заема. Въпросът е начинът, по който беше проведена процедурата“.

Това пред Нова ТВ  в студиото на „Събуди се” депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов, коментирайки призива на коалицията избраният за изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да подаде оставка.

„Има основателен дебат дали Прокурорската колегия или Пленума на ВС трябва да избере лицето, което да изпълнява длъжността главен прокурор. Според експерти Пленумът е този, който трябва да определи главния прокурор. Тоест на първо време проблемът беше органът, излъчил това лице. На второ място има проблем с процедурата. Тоест приложиха се критерии, които не отговарят на критериите за избор на главен прокурор. Критерии, с които образно казано сменихме генерал с лице, което отговаря на изисквания за лейтенант”, подчерта Пандов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети