Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ вече мислят и за втория мандат, Божанков увери, че ще се отнесат отговорно

Политика

ПП-ДБ вече мислят и за втория мандат, Божанков увери, че ще се отнесат отговорно

ПП-ДБ вече мислят и за втория мандат, Божанков увери, че ще се отнесат отговорно - Tribune.bg
Снимка:

„Ако вторият мандат ни бъде връчен, ще се отнесем с цялата отговорност към него“, заяви пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Повод за разсъжденията е възможността за изключване на депутати от ПГ на ДПС, което би могло да направи коалицията „промяната“ втора по-големина парламентарна група.

Божанков не изключи формула за коалиционно правителство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС на Ахмед Доган, но трябвало да видим как ще се развие ситуацията и „ПП-ДБ няма да направят компромис с приоритетите си“.

Разговорът с ГЕРБ все пак е невъзможен.

„Добрата новина е, че няма правителство на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Лошата е, че няма правителство. Рухна митът, че Бойко Борисов може да управлява и може да прави правителства. Това е седмият път, в който той не може да направи кабинет“, твърди пред бТВ депутатът оп ПП-ДБ.

Той обвини Борисов, че не ги е молел да се включат в кабинета, а ги обиждал от сутрин до вечер и им се карал.

Според него наблюдаваните събития са инженеринг на ДПС. „Миналият кабинет на Денков падна, защото не беше включена третата страна – ДПС. Те бяха близо да постигнат победа на изборите и да управляват, но влезе нова партия и тя обърка ситуацията. Сметките им не излязоха“, посочи Божанков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Явор Божанков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати