Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП – ДБ видяха атака срещу парламентарната република: Агресията е обречена на провал

Политика

ПП – ДБ видяха атака срещу парламентарната република: Агресията е обречена на провал

ПП – ДБ видяха атака срещу парламентарната република: Агресията е обречена на провал - Tribune.bg

Явор Божанков: Костадинов казва, че аз, Манол Пейков и Искрен Митев сме трио меки китки. По детски звучи, но той започна първи, аз само се защитавах

ПП дадоха изявление пред медиите в парламента след боя, предизвикан от думите на Явор Божанков в пленарната зала.

Кирил Петков обяви, че в последните дни са налице атаки срещу парламентарната република.

„Нека да е ясно - България е парламентарна република, европейска и демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че тези аспекти на България ще останат независимо от предизвикателствата и ще работим, за да имаме работещо правителство”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, който даде на колегата си Божанков да си дочете декларацията, която беше прекъсната от „Възраждане“ и настъпилия физически сблъсък.

„Координираната атака на Радев, „Възраждане“ и службите ни водят до едно - съставяне на кабинет с проевропейска ориентация, което да ни интегрира в Шенген и еврозоната. Най-добрият начин да парираме паравоенният режим на управление на служебен кабинет е да го сменим с редовен. Подкрепата за този кабинет ще предопредели кой от коя страна на историята застава. Колкото и да не им се иска, агресията е обречена на провал, интересите на Кремъл завършват там, където започва свободният свят. Останалите проводници на чужди интерси са обречени на неуспех, както агресията на Путин. Свободата винаги побеждава”, подчерта Божанков.

Манол Пейков поздрави колегата си и каза, че „Възраждане“ говорят за омраза, а те - за любов и градеж.

„Възраждане“ говориха за бунт, ако има редовен кабинет. Божанков излезе на трибуната, но това, което възбуди хората на Костадинов е битова реплика. Всеки ден ме обиждат в кулоарите – „Децата Ви са заченати от Сатаната. Гниди. Белене Ви чака“. Това е недопустимо. Затова го защитиш. Последваха ритници -отдолу като във водната топка. Удари в корема. Драскотини по лицето ми. Недопустимо е“, описа ситуацията Пейков. Той добави, че „Възраждане“ били „нормални“, но те се опитвали да заглушават техните изказвания, а днес е премината границата.

Явор Божанков пък заяви, че думите „меки китки“ били публикация на Костадин Костадинов във Фейсбук.

„Ако проследите моето изказване ще чуете, аз казвам, че „Възраждане“ говори за НПО, евро, ваксини и меки китки. Костадинов казва, че аз , Манол Пейков и Искрен Митев сме трио меки китки. По детски звучи, но той започна първи, аз само се защитавах“, каза той.

„Това е опит да се осуети втория мандат и създаване на кабинет. Това е волята на народа и вторият мандат е у нас. Заплашват с преврат“, заключи Божанков.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети