Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ заложи на промени в регулаторите и службите за сигурност като свои приоритети за 2024 г.

Политика

ПП-ДБ заложи на промени в регулаторите и службите за сигурност като свои приоритети за 2024 г.

ПП-ДБ заложи на промени в регулаторите и службите за сигурност като свои приоритети за 2024 г. - Tribune.bg

„Пожелавам на всички здраве и успехи, но най-вече на тези граждани, които са ни излъчили днес тук. Дано да решим реални техни проблеми, да променим живота им за по-добро и България да стане една нормална европейска българска държава“, с това пожелание започна Кирил Петков декларацията за приоритетите на ПП-ДБ през 2024 г.

Той припомни успехите от миналата година - финансиране на проекти за всички общини без партийна дискреминация; стабилни финанси и дефицит под 3%;

„За пръв път имаме отчетност на главения прокурор. Той вече може да бъде разследван от съдия и контролът върху другите прокурори от него е ограничен - така те ще могат да работят спокойно“, допълни съпредседателят на ПП-ДБ.

Като постижение за 2023 г., Петков отбеляза създаването на политически неутрална антикорупционна комисия и промените в Конституцията, с които са положили основата на „реалната независима власт“. Той отчете и влизането на България в Шенген по въздух и море

„Променихме Конституцията. Промяната се случва, по-бавно от очакваното.  Няма българин, който още да го е страх, че без руски газ ще умре през зимата, страха от всемогъщ прокурор също остана в миналото, няма го и страха от незаконното използване на институции“, убеден е Петков.

Според него промяната се случва и планът им за 2024 г. е тя да продължи

По думите му регулатори като КЗК, СЕМ и други трябва да станат прозрачни, ефективни и работещи за българските граждани. Службите за сигурност трябва да бъдат реформирани и с ясен мандат да увеличат реалната сигурност на страната ни и да бъдат по-адекватни за новите глобални рискове .

„Чака ни много работа. Нашите различния могат да се обяснят в дебат. Аз вярвам, че всички можем повече. Да покажем не с думи, а с дела“, заяви в заключение Петков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети