Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП „Движение Гергьовден” се обяви за коалиция на нежелаещите това управление

Политика

ПП „Движение Гергьовден” се обяви за коалиция на нежелаещите това управление

ПП Движение Гергьовден се обяви за коалиция на нежелаещите това управление - Tribune.bg
Снимка:

Най-мекото определение за тези сто дни е смайваща некадърност

На 25-та годишнина от създаването си, ПП „Движение Гергьовден” проведе редовен национален събор, на който преизбра доц. Драгомир Стефанов за председател на движението, гласува промени в устава и подмени съставите на изпълнителните и контролните си органи.

Делегатите бяха поздравени от представители на ГЕРБ, СДС, БДЦ „Радикали”, Съюзът на свободните демократи.

В заключителната декларация на Събора, „гергьовци са констатирали безпрецедентното разделение, възцарило се в обществото и удивителната некадърност на управляващото в момента коалиционно правителство, стигнали са до извода, че спешно е необходимо провеждането на предсрочни парламентарни избори. Те се обявиха за създаването на Коалиция на нежелаещите повече подобни управления и заявиха решимостта си да започнат веднага преговори с ред десноцентристки формации, с неправителствени организации и граждански групи и извън парламентарно представената коалиция ГЕРБ-СДС”, пишат те до медиите. 

Според гергьовци едно широко подобно обединение би могло да начертае както спешни мерки за преодоляване на кризите, които да се изпълняват от служебно правителство, така и по-широка програма, около която да се търси консенсус с повече политически и граждански формации.

По повод стоте дни на правителството, те отказаха да дават оценка, като изрично подчертаха, че оценките ги „дава българския бизнес, който не може да си плати тока; оценки дават пенсионерите, за които дори „циганската баница” - хляб и олио - се превръщат вече в лукс. Оценки дават тъмните общини, студените църкви и читалища. Оценка дадоха и европейските ни партньори - само българският план за възстановяване и устойчивост още не е приет. Най-мекото определение за тези сто дни е смайваща некадърност.” От партията са се обърнали към президента Радев, във връзка с новия му политически проект около генерал Янев, с думите: „Генерале! Усещането, че управлявате самолета е лъжовно.  Държавният аероплан от месеци е в политически „свредел”, заплашващ да завърши със зрелищна катастрофа.  Наистина, с този ли точно „полет” държите да бъдете запомнен?!!”

„Час по-скоро да сложим край на този мъчителен немокаетлък. Час по-скоро да се разберем накъде и как вървим. Час по-скоро да направим общ, реалистичен и непопулистки план за спасение и поправяне на счупената държава. Час по-скоро да създадем Коалиция на нежелаещите повече този хаос”, заключват те в декларцията си. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати