Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и БСП се разбраха - постигнали съгласие по приоритети

Политика

ПП и БСП се разбраха - постигнали съгласие по приоритети

ПП и БСП се разбраха - постигнали съгласие по приоритети - Tribune.bg
Снимка:

„Постигнахме съгласие по приоритети. Ще започнем да правим програма, в която ще е записано какво ще случи до края на годината. Силно се надявам на правителство, което да работи в интерес на българските граждани, както и предишното“, заяви номинираният за премиер от „Продължаваме промяната“ Асен Василев.  

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че това е била първата от поредици срещи. По време на разговорите са било обсъдено и постигнатото досега, както и слабостите.

„Ще съставим програма със срокове и приоритети. Надявам се, че ще можем да продължим с нова програма в него ще включим – изпълнението на Плана за възстановяване, подготовка на Бюджет 2023, както и реформи в различните сектори “, коментира тя.

На въпрос на журналисти дали е била обсъдена и темата с изгонването на руските дипломати, лидерът на БСП заяви:

„Дипломатите на двете страни да направят всичко възможно да не затвори руското посолство у нас и да не скъсат отношенията с Русия.“

„Дипломатите трябва да работят като дипломати“, обясни Василев.

Корнелия Нинова заяви, че на тази среща не са били обсъждани министерства, имена на министри, това щяло да случи по време на следващата им среща.

Василев обяви, че днес продължават с разговорите като предстои среща с „Демократична България“. По думите му утре ще се срещата с отцепниците от ИТН.

Василев отказа да отговори на въпрос на журналисти за лансираната по-рано днес информация от началника на кабинета в оставка Лена Бориславова, че руското посолство плаща по 4 000 лева на журналист и аналаизатори, за да бъдат говорители.

„Това не е тема на днешните разговори“, каза той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети