Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ отново заедно – държат да видят оттеглянето на промените в Изборния кодекс

Политика

ПП и ДБ отново заедно – държат да видят оттеглянето на промените в Изборния кодекс

ПП и ДБ отново заедно – държат да видят оттеглянето на промените в Изборния кодекс - Tribune.bg

ПП и ДБ излязоха отново в петък с общ брифинг в Народното събрание, след като двете партии не влязоха в пленарната зала. Кирил Петков обяви, че двете партии държат да се оттегли целият законопроект за ИК.

„Да изтеглят среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала. Още днес те могат да изтеглят своите предложения и заедно с обществените организации можем да стартираме дебата отново”, обясни Петков. Той обвини Борисов, че избрал машините, а не Мадуро.

Петков  подчерта, че ГЕРБ, БСП и ДПС са избрали да „отворят” Изборния кодекс. „Защо имат фиксация върху Изборния кодекс? Това ли е най-важното за българските граждани? Искат да направят подмяна на вота на българските граждани. Реално, искат да връщат измамите с хартиените бюлетини. Реално, искат да затворят Обществения съвет, който ги критикува. Искат да превърнат машините в прости принтери. Искат да усложнят гласуването на българите в чужбина”, е мнението му.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че са готови да водят сериозни разговори. „Сериозен диалог може да се води при две условия. Едното е да си изтеглят законопроекта, за да започнем на чисто. Второто, което предлагаме, е временна комисия, която да се занимае с измененията в Изборния кодекс - структурирано, публично, по начин, който наистина може да произведе смисъл”, коментира той. Иванов каза, че трябвало комисията да работи 1 месец. „Няма да сме параванче. Да го търсят другаде“, добави той.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети