Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ с ултиматум към БСП: Няма да има преговори, ако подкрепят промените в Изборния кодекс

Политика

ПП и ДБ с ултиматум към БСП: Няма да има преговори, ако подкрепят промените в Изборния кодекс

ПП и ДБ с ултиматум към БСП: Няма да има преговори, ако подкрепят промените в Изборния кодекс - Tribune.bg

ПП и ДБ бойкоритат днешното заседание на парламента

„Продължаваме Промяната” и „Демократична България” излязоха с общ брифинг в кулоарите на НС, както и с общ ултиматум към доскорошните си партньори в управлението в лицето на БСП. Споровете последваха напрежението в пленарната залата по-рано, когато ПП изчетоха декларация, в която заплашиха с „битка по улиците” заради хартиената бюлетина. После напуснаха залата и се събраха с ДБ за консултации.

На брифинга двете формации обявиха, че няма да влизат в коалиционни преговори с БСП, ако социалистите подкрепят в зала спорните промени в Изборния кодекс.

„БСП да знаят, че ако промените в Изборния кодекс се приемат в зала, ние няма да влезем в коалиция с тях. Решението е тяхно.”, обяви Кирил Петков.

„ГЕРБ, ДПС, и БСП казаха на българите в страната: „Ние ще решаваме вместо вас, а на българите в чужбина, не ни е грижа за вас!”, заяви още лидерът на ПП. Той заяви, че е било извършено предателство срещу вота на българските граждани.

„Това, което се случи далече надхвърля връщането на хартиената бюлетина, това е демонстрация на сила. БСП не само даде възможност да се гласува с хартия, видяхме много сериозна ревизия на целия изборен процес без обсъждане”, заяви Христо Иванов от ДБ.

„Заседанието на правната комисия е в нарушение на процедурата. Това е демонстрация на силата на ново мнозинство, което е готово да управлява и да проведе избори, така че да завземе властта чрез избори. БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС”, каза Иванов. „Сглоби се коалицията на реванша”, посочи още той.

Атанас Атанасов от ДБ каза, че докато хората спали била минала  „нощта на хартиената бюлетина”. Андрей Гюров от ПП добави, че всичко прието на комисията вчера било „като с кални ботуши, да се нарушат всички правила, да се заглушат гласовете на хората в чужбина, което ние няма да го позволим.” Искрен Арабаджиев подчерта, че с промените не са се дали никакви гаранции за нормалното протичане на изборния процес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати