Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ се явяват самостоятелно на вота, коалиция може да заяви в ЦИК само промени в състава си

Политика

ПП и ДБ се явяват самостоятелно на вота, коалиция може да заяви в ЦИК само промени в състава си

ПП и ДБ се явяват самостоятелно на вота, коалиция може да заяви в ЦИК само промени в състава си - Tribune.bg
Снимка:

Имат си достатъчно юристи, които ще вземат решение как да участват в изборите. Законът дава възможност само за промяна в състава на регистрирана в ЦИК коалиция, обясни Росица Матева

Днес изтече срокът за регистрация на партиите. От 17-и до 27-и август регистрирана коалиция може да заяви в ЦИК промени в състава си – да включи нова партия или да напусне някоя от съставящите я. Това обясни Росица Матева, говорител и зам.-председател на ЦИК по бТВ по повод на твърдението, че ПП и ДБ може да обявят коалиция, въпреки че се регистрираха отделно като такива.

„Не може коалиция с коалиция. Само в регистрирана коалиция могат да се включват нови партии или да напускат. Имат си достатъчно юристи, които ще вземат решение как да участват в изборите. Законът дава възможност само за промяна в състава на регистрирана в ЦИК коалиция”, обясни Матева.

„Софтуерът за гласуване е предаден на ЦИК. На изборите на 2 октомври ще се гласува със същия софтуер, с който се гласува на 4 април и на 11 юли миналата година. Просто трябва да се параметризира. Промяна на софтуера няма да се прави, няма да има и нов“, заяви още Росица Матева.

„Машините нямат връзка с интернет. Не би трябвало да има драми с отчитането на резултатите“, добави говорителят на ЦИК


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети