Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП иска наказание за симпатизанти на „Възраждане“, нападнали Даниел Лорер

Политика

ПП иска наказание за симпатизанти на „Възраждане“, нападнали Даниел Лорер

ПП иска наказание за симпатизанти на Възраждане, нападнали Даниел Лорер - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната“ излезе с остра реакция на действията срещу Даниел Лорер.

Преди ден депутатът бе причакан от група симпатизанти на „Възраждане“, които изразиха недоволство от политиката на партията, която Лорер представлява и от неговата парламентарна работа. Наложи се полицейска охрана да се намеси.

Политическа Партия „Продължаваме Промяната“ се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. За нас, като партия в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.

По информация на партията Лорер е бил заобиколен плътно и нападнат вербално. "След като депутатът напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход", добавят от ПП. 

"Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно", се казва още в партийната позиция.

От ПП настояват замесените в хулиганската атака да бъдат подведени под отговорност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети