Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП иска по-адекватни действия от служебния кабинет за компенсация на битовите потребители на газ

Политика

ПП иска по-адекватни действия от служебния кабинет за компенсация на битовите потребители на газ

ПП иска по-адекватни действия от служебния кабинет за компенсация на битовите потребители на газ - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната” изразиха възмущението си на брифинг, че от дневния ред на НС е отпаднала точката за компенсиране на битовите потребители на природен газ.

„Точката отпадна, въпреки че вчера беше добавена в дневния ред, в противовес на правилника по предложение на ГЕРБ-СДС”, каза Радослав Рибарски.

Той обясни, че по техни изчисления от януари до април, когато се очаква цените на природния газ да са най-високи, са необходими под 200 млн. лв.

„Не приемаме аргумента, че няма пари. Фондът за сигурност на електроенергийната система в момента събира свръхпечалби по регламент 1854. Този регламент именно гарантира, че във фонда се събират повече пари от обикновено и целта на набрания ресурс там е именно компенсиране на уязвимите и засегнати домакинства на природен газ, горива и електроенергия”, каза Рибарски.

Миналата година имало сходен механизъм, тогава средствата са били от бюджета, по-късно и от ФСЕС.

„През изминалата година бяха компенсирани ВиК дружества, електроразпределителни предприятия, а тази година има единствено компенсиране на небитовите потребители на ток”.

Владимир Табутов от ПП заяви, че трябва да се определи какво е енергийна бедност и да не се дава на калпак.

„Останалите партии дори не искали да дискутират, служебният кабинет трябвало да бъде по-адекватен в сферата на енергетика”. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети