Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента заради убийството на Мартин Божанов - Нотариуса

Политика

ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента заради убийството на Мартин Божанов - Нотариуса

ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента заради убийството на Мартин Божанов - Нотариуса - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента заради убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. За това настояват в позиция от „Продължаваме промяната“.

„Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт“, пипат от партията на страницата си във Фейсбук. 

„Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство.

Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд - да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети