Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП на Петков със свои решения за овладяване на инфлацията

Политика

ПП на Петков със свои решения за овладяване на инфлацията

ПП на Петков със свои решения за овладяване на инфлацията - Tribune.bg
Снимка:

ПП на Кирил Петков обявиха свои мерки за овладяване на инфлацията. Така пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група Андрей Гюров обяви 14 мерки, като за 7 от тях заяви, че ще настояват, останалите можело да се подложат на обсъждане с коалиционните партньори.

„Пакетът от антикризисни мерки включва увеличаване на минималната пенсия от 370 на 450 лв. от юли и пропорционално нарастване на всички пенсии (с 21,6%)“, обяви Гюров.  

„Максималната пенсия пък ще бъде увеличена от 1500 на 3400 лв. от юли. От октомври ще има нова актуализация на пенсиите, която ще е на различен принцип от прилагания досега и ще намали разликата между старите и новите пенсии“, обяви Гюров.

Данъчното облекчение за работещите родители ще се увеличи от 450 на 600 лв. за едно дете и от 900 на 1200 лв. – за две деца.

В мерките е и отстъпката от 25 ст. при зареждането на гориво до 50 л от физическите лица. Предвижда се съща намаляване на ДДС за парното от 20% на 9%.

14-те мерки на стойност 2 млрд. лв. ще бъдат обсъдени утре на лидерски коалиционен съвет. Запитан кои от мерките са на БСП, кои на ИТН и на ДБ, защото се виждат предложения и на останалите партии, но представяни от ПП, Гюров не пожела да уточни. По думите му когато се говорело за помощ на хората не трябвало да се смята, кой какво предлага. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети