Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП нямало да предложат кабинет на малцинството - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука

Политика

ПП нямало да предложат кабинет на малцинството - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука

ПП нямало да предложат кабинет на малцинството - с Изборния кодекс го хвърлили в боклука - Tribune.bg
БГНЕС

Кирил Петков заяви в кулоарите на НС, че нямало как да предложат правителство на малцинството с втория мандат, след като първата ясна гаранция, която искали - отказ от хартиената бюлетина, просто я хвърляли в боклука - като невалидна бюлетина. Съпредседателят на ПП обясни, че ако хартиената бюлетина минела днес на второ четене  означилото, че парламентът слагал на преден план тясно партийната задача на ГЕРБ, ДПС и БСП да откраднат честния вот на българските граждани, да се върнем към невалидните бюлетини.

По думите му, ако това стане, за ПП ще означава, че няма никакво желание за правителство. Защото няма как един такъв парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството. Петков повтори, че искали 9 гаранции за втория мандат – една, от които била хартията.  

Той изтъкна, че до момента ГЕРБ не правят нищо, за да бъде съставен кабинет с първия мандат и вместо да водят коалиционни разговори, Народното събрание продължава да се занимава с хартиената бюлетина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети