Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП очакват подкрепа от ГЕРБ и ДПС за кабинет с втория мандат

Политика

ПП очакват подкрепа от ГЕРБ и ДПС за кабинет с втория мандат

ПП очакват подкрепа от ГЕРБ и ДПС за кабинет с втория мандат - Tribune.bg
Снимка:

 „Най- трудната ни  задача е търсенето на мнозинство в Народното събрание. Това е истинската дискусия, която предстои и аз се чувствам удовлетворен, че срещата с Радев беше съсредоточен върху тези усилия. Всички ние имаме история с президента и институцията. Кирил Петков и Асен Василев бяха част от служебните кабинети. Срещата бе насочена върху това, което трябва да се случи”. Това заяви кандидатът за премиер на ПП Николай Денков след  връчването на втория  мандат от Румен Радев.

„Първият ни приоритет е свързан с развитието на иновативната икономика, вторият аспект е свързан с осигуряването на националната сигурност и правовата държава, третият е свързан с енергийната сигурност, както и със зеления преход. Четвъртата част  е свързана с намаляване на неравенствата”, посочи Денков.

По думите му Българи е единствената страна, в която след влизането ни в ЕС неравенствата се задълбочават. Той уточни, че в 14 ч. са поканени всички парламентарно представени сили, за да обсъдят тази декларация с посочените цели.

„Очаквам, че ГЕРБ и ДПС почти без изключение могат да подкрепа тези цели и дейности”, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети