Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП определи като фалшива новина, че България ще приема 6000 мигранти заради Шенген

Политика

ПП определи като фалшива новина, че България ще приема 6000 мигранти заради Шенген

ПП определи като фалшива новина, че България ще приема 6000 мигранти заради Шенген - Tribune.bg
Снимка:

„Фалшива новина е, че България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и афганистанци, като сделка по нови условия на Австрия за вдигане на ветото за Шенген.“ Това се казва в съобщение, публикувано в официалната страница на ПП във Фейсбук.

От партията са категорични, че няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България ще регистрира като държава членка на Шенген. Страната ни ще продължи, както и досега, да прилага Регламента „Дъблин“, подписан преди повече от 10 години.

От ПП припомнят, че през м.г. заявените входящи трансфери от Австрия към България са 193, като реално осъществените от тях са 113.

От партията определят като успех присъединяването на България към Шенгенското пространство първо по въздух и вода и смятат, че мащабната дезинформация идва от страни, които искат да отклонят държавата ни от европейския ѝ път и от високия стандарт на живот за хората у нас.

По-рано днес председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева обясни, че 6000 е ориентировъчна бройка на лица, които са минали през България вече и са заминали за Австрия. Те условно подлежат на връщане по сега действащия регламент, като той се изпълнява от България през всичките години.

От Агенцията уточниха, четова не отговаря на твърденията на Министерски съвет от последните дни, че бройката 6000 е фалшива новина и  става дума за стотина лица.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети