Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП отхвърли идеята на ДСБ за технически кабинет. „Да, България“ ще мисли /ОБОБЩЕНИЕ/

Политика

ПП отхвърли идеята на ДСБ за технически кабинет. „Да, България“ ще мисли /ОБОБЩЕНИЕ/

ПП отхвърли идеята на ДСБ за технически кабинет. Да, България ще мисли /ОБОБЩЕНИЕ/ - Tribune.bg

Изпълнителният  съвет на „Демократи за силна България” изпрати своя резолюция тази сутрин, в която предложи на „Продължаваме Промяната - Демократична България” да обсъдят и приемат механизъм за излизане от настоящата политическа криза.

„Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като „национален“. Създаденото с него управление под формата на „технически кабинет“, трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република”, допълват те в позицията си.

ДСБ на Атанасов с предложение към ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат за съставяне на технически кабинет

Предложението съвпадна с Националният съвет на „Продължаваме промяната“, които обсъдиха идеята, но излязоха с позиция, че няма условия за формиране на проевропейско и антикорупционно правителство в 50-ото Народно събрание и затова те потвърждават, че остават в опозиция.

Националният съвет на ПП: Потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция

Последни думата си по предложението на ДСБ изразиха от „Да, България“ отново с позиция във Фейсбук. Те заявяват, че ще обсъдят „технически кабинет“, но той би „имал смисъл, ако в този парламент има максимално широко мнозинство за демонтиране на модела „Пеевски“

Ще обсъдим сериозно предложението на ДСБ за третия мандат, като сме свикали заседание на Националния съвет на Да, България за утре.

Опит за третия мандат с "технически кабинет" би имал смисъл, ако в този парламент има максимално широко мнозинство за демонтиране на модела "Пеевски" - реформиране и освобождаване на завладените правоохранителни органи и гарантиране на независимостта на съда - нещо, което заложихме в нашия меморандум и с което се явихме на тези избори.

Ще отчетем и рисковете от такава формула - както рисковете тя реално да не постигне целите си, така и рисковете самият опит да бъде използван срещу нас.

Политическата ситуация е динамична и сложна, с много променливи и много неизвестни, но едно е ясно - в основата на кризата е употребата на нереформираните правоохранителни органи за политически и корупционни цели. На това трябва да търсим решение.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПП, ДБ, ДСБ, избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети