Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП отхвърлиха идеите на ДБ за технически кабинет

Политика

ПП отхвърлиха идеите на ДБ за технически кабинет

„Продължаваме промяната“ заседаваха отделно от „Демократична България“ в парламента и решиха, че не приемат идеите им за техническо правителство.

Кирил Петков и Николай Денков излязоха пред журналистите и подчертаха, че няма промяна в позицията им за 50-ото НС, което според тях няма потенциал на „проевропейско и антикорупционно мнозинство“.

„Още в неделя Националният съвет на ПП взе решение, че в този състав на 50-ото НС няма как да се формира правителство, което да работи за българските граждани, което да гледа към Европа и да бъде антикорупционно. Днес имахме среща на депутатите от парламентарната група от ПП и те потвърдиха позицията на националния ни съвет и ясно заявиха, че няма да участват в разговори за третия мандат“, заяви Кирил Петков.

ПП няма да подкрепи третия мандат. С ДСБ имаме различия по този въпрос, ще имаме заседание на парламентарната група и ще намерим общо решение“, заяви и Денков.

 През уикенда ДСБ на Атанас Атанасов излезе с предложение към ПП-ДБ да поискат третия мандат за съставяне на технически кабинет, а от „Да, България“ излязоха с положително становище по темата.

ГЕРБ също бяха категорични, че не биха подкрепили правителство с втори или трети мандат.

Веднага след изборите само ГЕРБ - СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност - правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа. Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н - това не е разум, а политически инат. Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание, заявявиха от ГЕРБ.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати