Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП отрекоха да са плащали двойно на строители, защитавали публичния интерес

Политика

ПП отрекоха да са плащали двойно на строители, защитавали публичния интерес

ПП отрекоха да са плащали двойно на строители, защитавали публичния интерес - Tribune.bg
Снимка:

"Днес чухме поредната лъжа от ГЕРБ  относно това, което се е случвало с решението за текущия ремонт и поддръжка на пътища. Знаете, че през 47-ото НС бяха проверени 906 задания на стойност 3,4 млрд. лева. От тях се установи, че 2,4 милиарда не са текущ ремонт и поддръжка, а са основен ремонт. Само да кажа, че това е 15% вдигане на пенсиите за една година". Това заяви, Настимир Ананиев, който коментира обвиненията на ГЕРБ.

Припомняме, че по-рано днес от ГЕРБ обвиниха "Продължаваме промяната", че са предлагали да се плаща повторно на определени строителни фирми, а на други - едва 50% от договорената сума. До обвиненията се стигна след като Конституционният съд вчера отмени решението на НС от април да одобрява плащанията за пътища.

„Показателно е, че над 2 млрд. лева по времето на ГЕРБ са възложени за изпълнение на незаконни строежи, които към момента или трябва да бъдат премахнати, или да търсим креативно законодателно решение, за да ги обявим за търпими. Ключовият въпрос е ще бъде ли разплатено това незаконно строителство и на каква стойност, ще има ли санкции на изпълнителите и възложителите, тъй като въпросните обекти са възлагани от УС на АПИ по време на управлението на ГЕРБ, обясни Андрей Цеков от "Промяната". Той беше зам.-министър на регионалната комисия по време на кабинета "Петков".

"Ние приветстваме всеки път, когато прокуратурата се самосезира. Няма как един човек от политическа партия да държи кода", така Кирил Петков коментира скандала с кодовете на изборните машини.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети