Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП отрича да е станала член на АЛДЕ: Не сме част от европейска структура

Политика

ПП отрича да е станала член на АЛДЕ: Не сме част от европейска структура

ПП отрича да е станала член на АЛДЕ: Не сме част от европейска структура - Tribune.bg
Снимка:

„ПП разшири политическото си присъствие в страната и като партия, която държи на мисията България да заеме водещо място в ЕС, сме в постоянен контакт с потенциални европейски партньори. Към момента ПП не е член на европейска структура и когато настъпи промяна в това отношение, ще бъде официално обявена. Подобно решение ще бъде взето от Националния съвет на ПП, като за момента такова няма."

Повод стана разпространена по-рано през деня информация, че европейското политическо семейство на ДПС вече е приело за свой член и партията на Кирил Петков и Асен Василев, съобщава „24 часа“.

Наши източници от централата на АЛДЕ също отрекоха ПП да е станала вече член на европейските либерали. Името на партията не фигурира и в списъка с членове на сайта на АЛДЕ.

По време на заседанията на Европейския съвет, когато се събират ръководителите на всички държави от ЕС, премиерът Николай Денков участва в лидерските срещи на групата "Обнови Европа". Неин член е и ДПС като част от АЛДЕ. Още преди година тогавашният премиер от ПП Кирил Петков беше поканен на срещите на "Обнови Европа" от френския президент Еманюел Макрон, тъй като партията му нямаше свое политическо семейство, няма и евродепутати. Традицията продължава и днес, въпреки че ПП не е член на нито една от европейските формации в тази група.

В края на май миналата година, все още като премиер Петков обяви, че ПП има покана да се присъедини към групата на европейските либерали "Обнови Европа", но постави условие да се преосмисли членството на ДПС там


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети