Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП призовават служебното правителство да възстанови българския посланик в НАТО

Политика

ПП призовават служебното правителство да възстанови българския посланик в НАТО

ПП призовават служебното правителство да възстанови българския посланик в НАТО - Tribune.bg
Снимка:

За България няма никакви рискове, в момента ситуацията се контролира, няма повод за тревога, категоричен бе Лорер по повод инцидента в Полша

„Изключително сме разтревожени за инцидента, който се е случил в Полша. В държава наш партньор в НАТО е имало инцидент, който е свързан с взрив от все още неустановен източник. Изказваме своите съболезнования на нашия съюзник и следим ситуацията. Знаете, че днес следобед ще има закрито заседание на парламентарната комисия по отбрана и по външна политика, където очакваме да чуем повече както от министрите, така и от нашите служби“, така коментира инцидента в Полша пред журналисти в парламента Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

Според него за България няма никакви рискове.

„Знаете много добре, че в момента ситуацията се контролира, няма повод за тревога. Такива неща се случват, когато има конфликт между съседни държави. Знаете, че полша граничи с Украйна, така че в момента няма за какво да се притесняваме изобщо“, категоричен бе той.

На въпрос има ли нужда от превъоръжаване на българската армия, Лорер отговори следното:

„Нуждата от превъоръжаване на нашата армия е изключително остра и това няма никаква връзка с този инцидент. Тя е закъсняла с 30 години, време е да се освободим от съветската техника и да имаме модерна съвместима НАТО-вска такава“.

Попитан трябва ли да има засилване на системите за противоракетна отбрана, той посочи:

„В рамките на модернизацията на армията, разбира се, че България трябва да има и модерни системи за противовъздушна отбрана“.

Депутатът от ПП изрази и своите притеснения във връзка с липсата на български посланик в НАТО в този момент.

„Това, което също е важно, и ние искаме да поощрим служебното правителство да побърза с възстановяването на българския посланик в НАТО. Именно в такива ситуации е изключително важно да имаме директен досег с тези институции“, подчерта Лорер.

Той коментира и идеята Теодора Генчовска да е именно този посланик в НАТО: „Решението е на служебното правителство, но е време процесът да бъде ускорен“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети