Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП: Промяната изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде

Политика

ПП: Промяната изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде

ПП: Промяната изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде - Tribune.bg
Снимка:

Никола Минчев: Лъжи, не лъжи – декларация е! Парламентарните групи не се обаждайте от място

„100 дни управление, 100 кризи и 100 стъпки към промяна. Тя изисква време, което вярваме, че мъдрото българско общество ще ни даде“. Това заяви от името на ПП депутатът Цветелина Заркин.

„Какво направихме? Защитихме българските домакинства от скъп ток. Показахме за първи път от 12 години, че България може да бъде лидер в процеса по разширяване на ЕС“, заяви депутатката.

Според нея сред успехите им е и закриването на първо четене на спецправосъдието, което било „бухалка срещу българските граждани“

„Въпреки яростните критики на опозицията приехме бюджет, който вади България от олигархичното блато, в което е натикана!“, подчерта тя. Сред успехите им още били приемането на бежанци от Украйна и справяне с коронавируса.

„Ние разчитаме на българските граждани, че всеки от нас носи промяна и ще бъде част от нея“, каза в заключение тя.

Декларацията стана повод от опозицията да отправят редица критики към казаното. Христо Гаджев от ГЕРБ например настоя да разберем какво си е говорил вчера премиерът Кирил Петков с македонските лидери. Теменужка Петкова призова ПП да спрат да се запознаят с документацията за интерконектора с Гърция и да спрат да повтарят, че не е построен 12 години, при условие, че довеждащите до Гърция тръби са завършени през последните 2 години.

„Лъжи, не лъжи – декларация е! Парламентарните групи не се обаждайте от място. Не е редно да си правим реплики към декларации. Не е коректно да си правим коментари под формата на процедури“, заяви председателят на НС Никола Минчев.

Вицепремиерът Борислав Сандов пък обвини ГЕРБ, че се държат като хулигани в залата, позволявайки си да критикуват декларацията на ПП.

„Ако претендирате, че сте управлявали добре тази държава, то сега с поведението си показвате обратното“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати