Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП с оферта към Румен Радев: Налага вето на бюлетините, те в замяна се жертват да направят кабинет

Политика

ПП с оферта към Румен Радев: Налага вето на бюлетините, те в замяна се жертват да направят кабинет

ПП с оферта към Румен Радев: Налага вето на бюлетините, те в замяна се жертват да направят кабинет - Tribune.bg

Божанков винаги е добре дошъл при нас в ПП, обяви депутатът от „промяната“ Искрен Митев

„Беше изключително смело Явор Божанков да защити личната си позиция, която беше различна от позицията на БСП. Разбирам и партията, която го е издигнала и го изключи. Неговото поведение много съвпада с поведението на депутатите от ПП. Той винаги е добре дошъл при нас“.

Това обяви пред Euronews Bulgaria депутатът от ПП Искрен Митев.

Той обяснява, че не са видели смисъл да се срешат с проф. Габровски, защото изговорът бил излишен. Отделно бил в 9 часа сутринта „ в един доста буен пленарен ден“.

„Откриването на заседанието е моментът, в който се решава програмата за деня. Това също беше мотив. Това, че проф. Габровски не е консултирал състава на правителството с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за мен не е добра новина. Това означава, че може би г-н Борисов не се интересува от състава, защото няма надежда, че този състав ще бъде изпълнен“, заяви едно от младите лица на „промяната“.

Иначе той смята, че „добър вариант да се постави ГЕРБ в отговорността, от която те тези два месеца избягваха, е да им се даде възможност да управляват“. ПП обаче няма да ги подкрепят.

„Показахме държавническо отношение и готовност да управляваме. Да излъчим кабинет на малцинството. Едно от условията беше да видим дали опозицията е готова за диалогичност и компромиси. Казахме им да не прокарват хартиената бюлетина, за да предложим кабинет на малцинството, но това не се случи. Президентът Радев е единственият, който може да спре този законопроект и да върне хартиената бюлетина в Народното събрание. Ако наложи вето ще предложим кабинет с втория мандат. Смятам, че ако е далновиден ще наложи вето“, обяви Митев.

Министерски съветМинистерски съвет


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати