Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП с предложения - гласуване с хартиена бюлетина само в специално създадени секции и без обединени протоколи

Политика

ПП с предложения - гласуване с хартиена бюлетина само в специално създадени секции и без обединени протоколи

ПП с предложения - гласуване с хартиена бюлетина само в специално създадени секции и без обединени протоколи - Tribune.bg
БГНЕС

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ входира в НС предложения за изменения в Изборния кодекс между първо и второ четене, казаха от пресцентъра. От ПП предлагат гласуването с хартиена бюлетина да се осъществява само в специално създадени секции, а гласовете от машинния и хартиения вот да не бъдат обединявани в общ протокол.

От партията потвърждават позицията си, че гласуването с машина трябва да се запази изцяло в секциите с повече от 300 избиратели, като първата група предложения предвижда да се отхвърлят всички текстове в полза на смесеното гласуване.

Втората група предложения е за изменения, които гарантират, че няма да се провежда смесено гласуване. В същото време, според ПП, ще се даде възможност за гласуване с хартиена бюлетина в специално създадени секции във всяко населено място.

За да се избегнат допълнителни грешки, гласовете от машинния и хартиения вот няма да бъдат обединявани в общ протокол. Декларациите за гласуване с хартиена бюлетина ще се попълват на място, за да се избегне рискът от предварителни манипулации.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети