Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП влизат в евросемейството на ДПС: Алианса на либералите и демократите за Европа

Политика

ПП влизат в евросемейството на ДПС: Алианса на либералите и демократите за Европа

ПП влизат в евросемейството на ДПС: Алианса на либералите и демократите за Европа - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме Промяната“ имат намерение да станат член на „Алианса на либералите и демократите за Европа“, към когото принадлежат и ДПС. Това стана ясно от изказването на премиера Николай Денков.

Министър-председателят, заедно с финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев участват в форума на европейските либерали преди срещата на върха в Брюксел.

„Принципите, които обединяват ПП с либералите са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълноправен член, когато дойде моментът“, обяви Денков, според когото трябва да се търсят общи действия с ДПС.

„Разбира се, че ще търсим общи действия, разбира се ние смятаме, че в някои отношения има проблеми във върховенството на закона, не е тайна, но трябва да търсим как да изчистим всички проблеми, които имаме и да се действа напред. Виждате, че макар и трудно все пак се търси взаимодействие в българския парламент, където е още по-важно. Там трябва да се реши как ще изглеждат законите, как ще изглеждат промените в Конституцията, но лично аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим заедно. Ако можем да го извървим заедно, трябва да можем да действаме заедно и на европейско ниво“, каза Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети