Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП: Всяка седмица показваме държавническо мислене, ГЕРБ – източихте енергетиката

Политика

ПП: Всяка седмица показваме държавническо мислене, ГЕРБ – източихте енергетиката

ПП: Всяка седмица показваме държавническо мислене, ГЕРБ – източихте енергетиката - Tribune.bg
Снимка:

Всяка седмица показваме държавническо мислене, отговори Андрей Гюров от ПП на декларацията на ГЕРБ с искане за оставка на кабинета.

„Отговорните решения не са съвместими с политическия ПР. Не се страхуваме от лъжите на опозицията“, посочи Гюров. В декларация от името на групата той изтъкна, че управляващите са наследили 3000 дупки от Пловдив до София и милиарди изхарчени за пътища, срещу което са заложили реален бюджет в АПИ и са осигурили финансиране, защото пътната безопасност им е приоритет.

„БЕХ бе оставен с огромен дълг, заради нескопосаната либерализация на електроенергията на ГЕРБ, предприятията са на колене. Над милиард бе даден за подкрепа на бизнеса в първите два месеца на годината. Диверсификацията е другата голяма дупка. Интерконекторът ще я осигури на практика. Дупката в здравеопазването – нямаше пари, а системата беше пред блокиране. Дупката в джоба на българина – най-ниски доходи в ЕС. Най-големи дупки има в прокуратурата – след празниците вкарваме промени в закона за КПКОНПИ“, аргументира се председателят на ПГ на ПП.

В отговор Теменужка Петкова обвини управляващите, че  живеят в паралелна държава.

„За по-малко от четири месеца източихте енергетиката. Давате енергетиката на една офшорка. Безобразие“, възмути се депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Теменужка Петкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати