Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП взеха водаческите места в София, Варна, Пловдив и Бургас, пратиха ген. Атанасов чак в Русе

Политика

ПП взеха водаческите места в София, Варна, Пловдив и Бургас, пратиха ген. Атанасов чак в Русе

ПП взеха водаческите места в София, Варна, Пловдив и Бургас, пратиха ген. Атанасов чак в Русе - Tribune.bg
Снимка:

 

"Продължаваме промяната" ще има повече кандидати в общите листи с "Демократична България", като съотношението щяло да бъде 2:1. Новата коалиция, която бе регистрирана на 15 февруари, почти е готова с водачите на листи в ключови региони.

 В София се очаква водач на листата в 23-ти МИР да е съпредседателят на ПП Кирил Петков, в 24-ти - съпредседателят на ДБ Христо Иванов, а в 25-и - Христо Петров, ПП, по-известен като Ицо Хазарта. Тримата водеха в тези райони и на вота на 2 октомври. Решение за София - област обаче още не било взето, съобщава „Епицентър”.

 Партията на Петков и Василев "прибирала" челните позиции в големите градове. Във Варна се очаква да води Даниел Лорер, за което намекна той самия в телевизионно интервю, в Бургас - бившият депутат от "Промяната" и лидер на партия "Средна европейска класа" Константин Бачийски. Лидерът на ДСБ - традиционната десница, ген. Атанас Атанасов е изтикан чак в Русе. Засега.

 За Благоевград се спряга Андрей Гюров (също кадър на ПП), за Плевен - Радостин Василев, който ще замести напусналия "Промяната" Иван Христанов.

 В Пловдив, където се очаква повечето партии да изпратят лидерите си за водачи, се очаква на първо място в листата отново да е представител на "Промяната" - Никола Минчев. За компенсация второто място щяло да е за ДБ. Трети и четвърти обаче се очаква да бъдат отново лица от "Промяната" - проф. Христо Даскалов и Венцислава Любенова. Петата позиция пък била дадена на пиар специалиста Арман Бабикян, също от квотата на ПП. На предишни избори Бабикян се явяваше от името на "Изправи се! Мутри вън". Засега неговият колега от ИМВ адвокат Николай Хаджигенов не е в листите.

Издателят Манол Пейков от ДБ пък се спряга за шестото място.

Росен Костурков от "Промяната" се очаква да води в Пловдив-област. За второто място се спряга представител на "Зелените", които са част от коалицията ДБ. Фаворит за третото място е юристът Стою Стоев от ПП, депутат в последните два парламента.

 В Стара Загора вероятният водач е Радослав Рибарски (ПП), в Хасково - съпредседателят на ПП Асен Василев, а в Ямбол - Мирослав Иванов, който бе зам.-председател на парламента от "Промяната".

 В Перник отново се очаква водач, вече на коалиционната листа, да е бившият вътрешен министър Бойко Рашков, ПП.

 Бившият депутат от БСП Явор Божанков сам обяви във "Фейсбук", че ще води листата на ПП - ДБ в Габрово. Като представител на гражданската квота в левицата той водеше във Велико Търново. Новата коалиция обаче още нямала решение за старопрестолния град.

 

Решение нямало и за Кърджали. Очаква се водачът да е от ДБ. На предишните парламентарни избори листата на ПП в родопския град водеше Никола Минчев, а на ДБ - Радослав Милев.

 

Във Видин най-вероятно начело ще е представител на ДБ. На предишните избори това беше Любен Иванов. Както и в Разград, където на 2 октомври водеше Ивайло Мирчев.

 

Още не е решено и кой ще оглави кандидат-депутатския списък в Монтана. 


За съседната Враца обаче е ясно - Деница Симеонова от ПП, както и на предишните избори. Тя се прочу с това, че нарече Петков "просто Киро" от парламентарната трибуна.

 

В Търговище се очаква ДБ да сложи и досегашната водачка Илина Мутафчиева.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети