Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП за помощта към Украйна: Не може да дадем всичко, предвидени са каски и бронежилетки

Политика

ПП за помощта към Украйна: Не може да дадем всичко, предвидени са каски и бронежилетки

ПП за помощта към Украйна: Не може да дадем всичко, предвидени са каски и бронежилетки - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът опита да се пошегува като обясни, че четворната коалиция прави живота на журналистите много интересен

„Защитна цел могат да изпълняват каски и бронежилетки. Нека да видим какъв ще бъде финалният текст”, опита да обясни пред Нова депутатът от ПП Атанас Михнев, който е зам.-председател на Комисията по външна политика в Народното събрание.

„Не трябва да се усеща, че не сме пълноценен партньор в ЕС и НАТО. В мотивите сме записали твърдата позиция на подкрепа за Украйна. Правим това от първия ден. Ние сме солидарни с всеки един народ, който е нападнат, което няма нищо общо с омраза към руския народ. Ние се противим на режима на Путин”, посочи още той.

„Подкрепям тезата на премиера, че всеки ден ние разширяваме помощта си за Украйна. Трябва да помагаме на украинския народ с технически средства със защитна цел. Украинският народ казва, че има нужда от всичко – от каската до самолета. Не всичко обаче можем да дадем”, добави зам.-председателят на Комисията по външна политика.

Той обясни, че МС трябва да реши какво може да се даде, правило се анализ.

„Искаме хем да помогнем, хем да запазим националната ни сигурност", уточни народният представител от "Продължаваме промяната", като добави, че предложението им е било подкрепено в комисията от "Демократична България".

Михнев не отхвърли възможността в крайна сметка да има и военна помощ за Украйна, но всичко щяло да се реши по време на дебата в пленарна зала.

Разговорът завърши с опит за шега от страна на депутата, който подчерата, че коалицията е от четири партии и той не знае какво ще се случи в залата на НС. 

„Това прави вашият живот също интересен. Всеки ден има динамични събития“, обърна се той към водещите на предаването и добави: „Намирам го за много свежо на фона на предишната диктатура“

ПП и БСП измислиха как да финтират ГЕРБ и ДБ за военната помощ

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп