Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП зоват Радев да не подписва указа за служебното правителство на Главчев

Политика

ПП зоват Радев да не подписва указа за служебното правителство на Главчев

ПП зоват Радев да не подписва указа за служебното правителство на Главчев - Tribune.bg
Снимка:

Сега ще видим на коя страна застава президентът, заяви Стою Стоев

ПП-ДБ призоваха президента Румен Радев да не подписва указа за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев. Това обяви депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев пред БНТ. По думите му кабинетът бил спорен и Радев, ако преценил могъл да не го назначава.

Стоев обясни, че сега щяло да се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – дали на обществената или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС.

„Аз не чух нито една критика от президента на консултациите спрямо състава. Той каза такава е Конституцията, но всъщност какво ни каза. Да, той има определен кръг лица, които може да избере, но президентът има не малко правомощия, а именно да назначи служебен кабинет с указ. Той може да откаже да назначи и всъщност сега ще видим той на коя страна застава. Дали ще остане на тази на общественото мнение и да се смени с подходящ кандидат за МВР, или ще продължи колаборацията му с ГЕРБ и ДПС“, каза още Стою Стоев.

Според Стоев имало немалко кадри в служебния кабинет „Главчев“ от време на Тройната коалиция, има и доста притеснителни хора като заместника на главния прокурор и кандидат за служебен министър на правосъдието – Мария Павлова.

Георги Гвоздейков реално се бил самоизключил от ПП, след като приел да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев.

От ПП-ДБ са на мнение още, че няма да има честни предсрочни парламентарни избори със служебен вътрешен министър Калин Стоянов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети