Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителственият самолет чака зелена светлина за евакуация на българи от Ливан

Политика

Правителственият самолет чака зелена светлина за евакуация на българи от Ливан

Правителственият самолет чака зелена светлина за евакуация на българи от Ливан - Tribune.bg
Снимка:

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан, незабавно щом има зелена светлина за осъществяване на полета, с който стартира поетапната евакуация на сънародниците ни. Това съобщиха от правителствения пресцентър. Определени са и служителите от българското външно министерство, които ще придружават първата група български граждани. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев на среща тази сутрин в Министерския съвет по повод ситуацията в Бейрут.

Към момента сред завръщащите се с организирания полет българи няма такива, които да са заявили нужда от настаняване.

Въпреки това МВР е в готовност да окаже съдействие с базите си. Междувременно продължават да бъдат разглеждани и други варианти за евакуация на сънародниците ни от Бейрут.

Евакуацията ще се извърши с помощта на партньорите от НАТО, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Той допълни, че въоръжените сили засега не са получавали задача да се лети до Ливан с военни самолети. По думите му все още се уточняват списъците на хората, които ще бъдат евакуирани. Те ще бъдат уведомени за точното време и място на евакуацията директно чрез посолството ни в Бейрут, в координация със ситуационния център към българското външно министерство. Приоритет ще бъде даден в този процес на семействата с деца и уязвимите групи, съобщиха от служебния кабинет по-рано днес. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети