Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството дава 25 милиона на общини на БСП

Политика

Правителството дава 25 милиона на общини на БСП

Правителството дава 25 милиона на общини на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Депутатката от БСП-Габрово Кристина Сидорова разкритикува управлявящите, че раздавали пари през постановления само на общини от ГЕРБ и ОП

„Знаково е, че точно днес-Международният ден за борба с корупцията, Правителството раздаде поредната порция пари, не през Закона за Държавния бюджет, а през любимите постановления. Парите разбира се само за „правилните“ общини-тези, които се управляват от ГЕРБ или от присъдружните им ОП. За пореден път те разделиха българските граждани на наши и ваши. Очевидно жителите на община Дряново не са от „правилните“, защото само за тях от област Габрово, няма и стотинка. Сигурна съм обаче, че това „купуване на гласове“ няма да ви помогне месец март.. Времето ви изтича...”, написа социалистката от БСП-Габрово Кристина Сидорова във Фейсбук профила си.

Не така смятат червените кметове на редица населени места, които получиха близо 25 милиона от кабинета „Борисов”3.

Държавните средства са отпуснати за проекти от местно значение и болнична апаратура. 600 000 лв. са насочени към Гоце Делчев, където общинската болница бе пред фалит. Със средствата трябва да бъде закупен ангиограф, който е задължителен за навременното лечение на тромбози, аневризми и др. Кметът на общината Владимир Москов, който е един от най-дългогодишните градоначалници на левицата и зам.-председател на БСП, инициира мащабна дарителска кампания за скъпата апаратура, но парите така и не бяха събрани. Затова се обърна за помощ към държавата.

500 000 лева са осигурени за първия етап на изграждането на спортна зала в друга „червена” община - Троян. Един от най-изявените червени кметове Донка Михайлова вече се похвали в социалните мрежи, че вече тече работното проектиране.

2,5 милиона получава община Пещера за реновиране на инфраструктурата. Червеният кмет Йордан Младенов изтъкна, че за отпускането на средствата от правителството на Борисов е допринесъл и фактът, че е региона функционира инвеститор клас А в лицето на Биовет.

Малко над 1,5 милиона получава община Родопи за изграждане на канализация. 1, 3 лв. получава община Медковец за рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа.

Близо милион и 200 хил. лева получава и кметът на Самоков Владимир Георгиев за изграждане на ВиК мрежа и текущи ремонти на улиците.

Колегата му Георги Чакъров-кмет на Полски Тръмбеш, изказа благодарности към председателя на Националното сдружение на общините Даниел Панов (кмет от ГЕРБ) за отпуснатите 1,6 милиона за реконструкция водопровод на част от уличната мрежа.

Средства за инфраструктурни проекти получават още общините, ръководени от градоначалници от партията на Корнелия Нинова: Нови Пазар - 1,7 милиона; 2 милиона за Симитли; Павликени - близо 3,5 милиона; 840 000 лева за Перник; 950 000 за община Левски; 991 500 - Садово; 475000 - Разград; 500 000 за Етрополе; 880 000 – Златица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Цветко Христов. ЕТО ЧЕРНО НА БЯЛО, ЧЕ ТАЯ СОЦИАЛИСТКА ЛЪЖЕ. НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИМ ВЯРВА.
11.12.2020 16:32 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети