Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството: На този етап няма да затваряме нищо

Политика

Правителството: На този етап няма да затваряме нищо

Правителството: На този етап няма да затваряме нищо - Tribune.bg
Снимка:

„Към този момент все още нищо няма да затваряме. Но страната ни е на прага на новата COVID вълна и затова решихме да представим плана още днес", заяви Кирил Петков, който се включи при представянето на Националния противоепидемичен план онлайн.

Той обясни, че според новия план България е условно разделена на 6 клъсера от области, в които ситуацията с коронавируса ще се следи поотделно. Ако се налага, допълнителни мерки ще бъдат въвеждани там, където се налага. Според премиера това ще гарантира, че бизнесът, както и родителите, например, ще могат да планират времето си за поне няколко дни напред.

Петков представи и 10 мерки, свързани с подкрепа. Това са „60 на 40”, Проект „Патронажна грижа+”, Проект „Запази ме”, Оперативна програма за храни или основно материално подпомагане, Фонд на фондовете Програма „Възстановяване”, през ББР програма „Възстановяване”, през ББР програма „Подкрепа на туризма”, 9% ДДС за фирмите в туризма и ресторантьорския бизнес, допълнителни насърчителни схеми в сферата на туризма. Петков представи и нова, десета мярка.

„Тя се отнася само за напълно затворени микро- и малки предприятия. В нея ще ма 20 процента безвъзмездна помощ от средните  нетни приходи от 2021 г. в размер до 100 000 лв. Ако вашият бизнес е затворен зарази етап 4,  държавата ще подпомогне за затворените дни”, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп