Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството не е информирано за намерението на САЩ да изпрати военни кораби в Черно море (ВИДЕО)

Политика

Правителството не е информирано за намерението на САЩ да изпрати военни кораби в Черно море (ВИДЕО)

Правителството не е информирано за намерението на САЩ да изпрати военни кораби в Черно море (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Влизането на кораби неминуемо ще доведе до голяма криза, коментира Бойко Борисов

Черно море трябва да бъде място за туризъм, място за газопроводи и фериботи, коментира в кулоарите на парламента министър-председателят Бойко Борисов по повод информацията на CNN, че САЩ са информирали вече Турция за намерението си да изпратят военни кораби в Черно море. Премиерът е категоричен, че това пряко ще засегне интересите на нашата страна.

„Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, неминуемо ще доведе до голяма криза, още повече, доколкото знам на територията на Черно море най-добрите туристически курорти са в България.“, посочи Борисов.

В момента чужди военни кораби в Черно море няма. България не е получила  официално искане за разполагане на чужди кораби в Черно море, обясни още премиерът. Той бе категоричен, че влизането на чужда военна техника става с разрешение на МС и помоли медиите, когато видят такава точка в дневния ред на правителството, да го питат по този въпрос.

За него инцидентът между Русия и Украйна в Черно море не е случаен.

„Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания, и вътрешнополитически проблеми в другата страна да не водят до ескалация в Черно море, иначе много прекрасна територия за водене на военни действия. Много прекрасна! Тук е 1% от БВП на Европа. Сиреч нищо като заплаха и ако мислят, че ние не разгадаваме тези планове, грешат. Полагам огромни усилия и се надявам тук държавата и институциите в нея да бъдат много консолидирани“, подчерта министър-председателят.

 „Изключително негативна е позицията ни за този конфликт, по-лошо от това не можеше да бъде направено за Черно море и моите опоненти навремето, които ме атакуваха, че съм против създаването на военна флотилия в Черно море, сега им се дава голяма възможност да кажат - ето, виждаш ли, беше прав тогава“, изтъкна Борисов.

Премиерът заяви, че в тези условия се преговаря много трудно за диверсификацията на природния газ,  за нашия туризъм, за това, което искаме да бъде Черно море.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети