Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството отпуска 15 млн. лв. за метрото в София и 1,6 млн. лв. за Рилския манастир

Политика

Правителството отпуска 15 млн. лв. за метрото в София и 1,6 млн. лв. за Рилския манастир

Правителството отпуска 15 млн. лв. за метрото в София и 1,6 млн. лв. за Рилския манастир - Tribune.bg
Снимка:

Кабинетът прие решение и за отчуждителни процедури на имоти заради ремонта на път Е-79 в Северозапада

С приемане на решения по три точки за осигуряване на финансиране започна днешното заседание на Министерски съвет.

Правителството отпуска 15 милиона лева по бюджета на Столична община за доставка, реновиране и модернизация на метровлаковете. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание.

Средствата ще се използват и за проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на автоматични преградни врати с вертикално отваряне за метростанциите от първи и втори лъч.

„Това, което обещахме на софиянци, днес си го изпълняваме“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Кабинетът прие решение и за отчуждителни процедури на имоти заради ремонта на път Е-79 в Северозапада. В Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е постъпило писмо от УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за иницииране на процедура за отчуждаване на имоти частна собственост. Това обяви ресорният министър Петя Аврамова по време на заседанието на кабинета. Имотите частна собственост се намират в землищата на Видин, село Новосел, град Дунавци, село Търняне, село Синаговци, село Жиглица, село Ивановци, село Страцимировци и град Грамада.

„Средствата за отчуждаване на имотите са 1 335 250, които ще се осигурят от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. С предложения проект на решение на Министерски съвет имотите частна собственост ще бъдат принудително отчуждени за изграждане на визирания обект, с което стартираме процедурата по връчване на отчуждителните актове и за плащане на обезщетенията на собствениците на имотите, за да стартираме впоследствие и строителните дейности“, заяви министър Петя Аврамова.

Официално 1 620 000 лева ще отидат за Българската православна църква за изграждане на пречиствателната станция в Рилския манастир.

„В петък трябва да започнем работа по свлачището в Рилския манастир. Вчера е издадено съответното разрешение и е осигурено финансиране“, посочи Бойко Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети