Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството отпусна 27 млн. лв. за нова болница в Ямбол (ВИДЕО)

Политика

Правителството отпусна 27 млн. лв. за нова болница в Ямбол (ВИДЕО)

Правителството отпусна 27 млн. лв. за нова болница в Ямбол (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Новият болничен блок ще бъде на 10 етажа с капацитет до 250 болнични легла

Правителството гласува обещаните от премиера Бойко Борисов 27 милиона за Областната болница „Свети Панталеймон“ в Ямбол.  Чрез отпуснатите средства ще се осъществи преместването на болницата в намиращата се в близост недостроена сграда. Този нов болничен блок от 10 етажа ще е на площ от 32 000 кв. м. с капацитет до 250 болнични легла.

„Знаете, че и когато създадохме правителството, колегата Волен Сидеров като депутат от Ямбол беше поставил като условие пред неговите избиратели, а и ние още от 2013 година работим по тази тема. Сега болницата в Ямбол е в едни павилиони на практика“, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

„Това е една от хилядите сгради, започнати и недовършени във времето. Сега параметрите на държавата са по-добри и можем да си го позволим“, заяви премиерът.

Той отбеляза, че болницата чака реконструкцията си от 40 години. „Това са 17 павилиона! Пази Боже да си болен там”, отбеляза Борисов.

В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри.

„Увеличението на капитала ще се извърши чрез издаване на нови акции след извършване на парични вноски както следва: за 2019 година – вноска в размер на 8 млн. и 100 хиляди лева, през 2020 година – вноска в размер на 13 млн. и 500 хиляди лева и през 2021 година – вноска в размер на 5 милиона и 400 хиляди лева“, обясни  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Лечебното  заведение разполага със структурни дейности, единствени в Ямболска област – акушеро-гинекологично отделение, неврологично отделение, урологично, ортопедично, инфекциозно, отделение по трансфузионна хематология, обща и съдова хирургия. Болницата обслужва около 120 хиляди пациенти не само от град Ямбол, но и от областта.

„С реализирането на проекта ще се подобри обслужването на пациентите, условията на труд на персонала, привличането на специалисти и ще се създаде възможност за прилагането на съвременни методи и технологии за  диагностика и лечение на гражданите на град Ямбол и областта“, посочи Ананиев.

От ръководството на болницата и областният управител на Ямбол Димитър Иванов благодариха на правителството и на премиера за отпуснатите средства.

„Започнал съм своя професионален път 1979 година, когато беше първата копка на тази болница. Бяха направени три проекта, три пъти безуспешно завършване на лечебното заведение и сега с големи благодарности към правителството и всички институции от името на всички мои колеги и всички граждани на Област Ямбол, вчера се случи онова чудо, което нашите жители чакат 40 години“, каза Панайот Диманов – изпълнителен директор на болницата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати