Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правителството взе мерки за здравето на журналистите в МС

Политика

Правителството взе мерки за здравето на журналистите в МС

Правителството взе мерки за здравето на журналистите в МС - Tribune.bg
Снимка:

Правителството взе мерки за здравето на журналистите в Министерски съвет. До медиите бе разпространено съобщение с предприетите мерки:

Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България от 13 март 2020 г. и с оглед на препоръките на Националния оперативен щаб за ограничаване на струпването на хора на едно място и осигуряването на социална дистанция на публични места, Правителствената информационна служба проведе разговор с генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. В следствие на разговора беше постигнато споразумение Българската национална телевизия да излъчва в реално време сигнал от всички брифинги в Министерския съвет и да предоставя този сигнал за свободно ползване на всички останали медии в Република България чрез сателит и в HD формат. За представителите на интернет базираните медии БНТ ще излъчва брифингите на сайта си и стрийминг сигналът ще може да бъде прихващан от платформата на ЕВРОЛИНК. Освен това представителите на агенциите ще могат да продължат да излъчват на живо през телефони, а – на радиата през диктофони.

С разкриването на тази възможност се обръщаме с предложение към всички представители на медиите да се обединим около модел на работа, при който на брифингите в Министерския съвет да идват само репортери от всички медии, които да имат възможност да задават своите въпроси към съответните представители на властите, които участват в брифингите.

Правителствената информационна служба и обществената телевизия ще осигурим техническа възможност за посочения модел на работа от утре – 17.03.2020 г. Допълнително ще съобщим и необходимите технически параметри.

Новината предизвика одобрение сред журналистите. „Браво! Дано и другите да се поучат от Вас!“, „Браво, така е правилно“, „Много разумно решение!“, гасят част от коментарите в социалните мрежи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети