Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правна комисия одобри Закона за мерките при извънредното положение

Политика

Правна комисия одобри Закона за мерките при извънредното положение

Правна комисия одобри Закона за мерките при извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

Законът за мерките по време на извънредно положение бе приет на първо четене от правната комисия в НС. Той бе подкрепен от 15 депутати, а 7 гласуваха „въздържал се“.

От ДПС посочиха, че ще предложат промени в закона между първо и второ четене.

„Всичките ни предложения ще бъдат в посока на по-строги ограничителни мерки и някои от тях ще са доста по-фрапиращи, защото няма да постигнем целите, които са предвидени в мотивите на законопроекта с тези мерки до тук“, заяви депутатът Хамид Хамид.

От БСП заявиха, че няма да подкрепят закон. „Философията на този закон е, че държавата се снишава и голямата цена на кризата ще бъде платена от работещите хора“, каза Крум Зарков.

В закона реално се обединяват всички мерки, които досега са предприето от правителството за ограничаване разпространението на коронавирус.  Сред тях са забраната на посещения на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторантите и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Забраняват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия. Има и нови мерки.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати