Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Право на отговор на ПП МИР: Не сме разговаряли с „Продължаваме промяната“

Политика

Право на отговор на ПП МИР: Не сме разговаряли с „Продължаваме промяната“

Право на отговор на ПП МИР: Не сме разговаряли с Продължаваме промяната - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на МИР Симеон Славчев не познава Асен Василев и Кирил Петков, съобщават от партийната централа

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поискаха право на отговор, провокирани от разговора на водещия Светослав Иванов с Кирил Петков и Асен Василев в „120 минути“ на 19 септември 2021 година.

„Партия МИР категорично заявява, че никой от партията и по никакъв повод не е разговарял и не е твърдял, че е разговарял с Кирил Петков и Асен Василев -  нещо, което и двамата в предаването „120 минути“ също потвърждават“, се казва в позицията на политическата сила, съобщава bTV.

„В публичните и медийните изяви на председателя на МИР Симеон Славчев винаги е твърдял, че не познава двамата бивши министри и не е водил разговор с тях, т.е. тяхното твърдение е лъжливо и манипулативно, за което моралът и почтеността изискват публично да се извинят“, завършва съобщението.

Славчев, който бе свързан с БСП, а бе и общински съветник от „Движение 21“ на Татяна Дончева, категорично отрече вчера в предаването „Беновска пита“ по Радио К2 да е имало нагласа неговата партия да стане мандатоносител на „Продължаваме промяната“, въпреки че миналия месец не потвърждаваше, но и не отричаше това.

„Бившите служебни министри използваха четири месеца държавния ресурс, за да добият популярност. Когато говорят за почтеност, те трябва да отговорят на няколко въпроса. На първо място Кирил Петков трябва да отговори дали е подвел президента Румен Радев, подписвайки декларация, че е единствено и само български гражданин преди издаването на указа за назначаването му за служебен министър. Защото какво излиза - че Кирил Петков говори за морал и почтеност, но всъщност е нарушил законите и Конституцията на България и умишлено е подвел президента на България, само и само, за да бъде назначен за служебен министър“, заявява Симеон Славчев.

На въпрос на водещата, че в публичното пространство се е появила информация, че Кирил Петков и Асен Василев са търсели и контакт с партия МИР, Симеон Славчев отговори, че никога и по никакъв повод не е разговарял с тях.

„Това, което се завъртя в публичното пространство, е интрига. МИР е партия на моралните, честните и почтените български граждани, тя не дава регистрация, това, което Асен Василев и Кирил Петков поискаха и то публично. С това свое изявление двамата показват, че на практика погазват законите в България, в това число и закона за политическите партии и че са готови на всичко, само и само да бъдат във властта. В закона за политическите партии ясно са описани стъпките, които всеки български гражданин, който иска да се занимава с политика, трябва да извърви. За съжаление Василев и Петков придобиха популярност на гърба на служебното правителство и на гърба на президента Радев и видяха, че дори погазвайки законите и морала, могат да яхнат поредната вълна и да я използват за своите лични политически цели и амбиции“, заяви още Симеон Славчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети