Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдният министър иска ВСС да преразгледа избора на Сарафов за и.д.

Политика

Правосъдният министър иска ВСС да преразгледа избора на Сарафов за и.д.

Правосъдният министър иска ВСС да преразгледа избора на Сарафов за и.д. - Tribune.bg
Снимка:

Той ще настоява това да стане още в четвъртък

Министърът на правосъдието Атанас Славов се кани да инициира включването на точка в дневния ред на заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) в четвъртък за обсъждане на компетентността на органа по избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор.

В момента тече спор имала ли е право прокурорската колегия да вземе това решение или е трябвало да се произнесе пленумът.

„Тъй като дневният ред на заседанието на ВСС в четвъртък вече е определен, аз ще предложа включването на извънредна точка, в която да се разгледа въпроса за компетентността на органа по избора. Ако не бъде приета, със сигурност ще включа такава точка на следващото заседание другия четвъртък”, обяви Славов пред бТВ.

Следваща възможна стъпка е решението да се обжалва във Върховния административен съд (ВАС).

„Нямаше съмнение кой ще наследи Иван Гешев, но имаше в начина, по който беше избран Борислав Сарафов - в рамките на часове и без обсъждане, както и при липсата на възможност публично да се защити аргументацията за този избор. От самото начало Сарафов тръгва с ниска степен на доверие, и поради начина, по който беше осъществен неговия избор“, коментира Славов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети