Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдният министър Мария Павлова ще приеме да остане на поста си, ако бъде поканена

Политика

Правосъдният министър Мария Павлова ще приеме да остане на поста си, ако бъде поканена

Правосъдният министър Мария Павлова ще приеме да остане на поста си, ако бъде поканена - Tribune.bg
Снимка:

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова би приела да остане на поста си, ако бъде поканена. Пред журналисти в Благоевград тя потвърди, че в следващите дни ѝ предстои среща с номинираната за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева.

„Ако ме поканят, ще приема. Винаги съм приемала предизвикателствата, това не ми е първо участие в служебен кабинет, така че не съм човек, който бяга от предизвикателствата“, заяви Павлова. По отношение правосъдната система и оценката, която тя получава от Европа, министърът обяви, че не приема твърденията, че ни пишат слаб 2.

„Не бих казала, че ни пишат „слаб (2)“ в Европа по която и да е част от правосъдната система. Предстоят множество реформи в законодателството във връзка с промените в Конституцията, които останаха в сила“, заяви също Павлова.

По думите ѝ предстои да се „отворят“ повече от 100 закона, засягащи най-вече дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Според министър предстои много работа и относно текстовете, които бяха отменени от Конституционния съд.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети