Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция

Политика

Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция

Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция - Tribune.bg
Снимка:

Правосъдният министър отрече намаленият бюджет на прокуратурата да е наказателна акция. В кулоарите на парламента министър Надежда Йорданова посочи пред журналисти, че бездействието на държавното обвинение струвало скъпо.

Тя заяви, че предложението да намаляване на бюджета на Съдебната система с 20 млн. лв. не е било съгласувано с нея.

„Става дума за обсъждане и за предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства. Да припомним числа, които са публични, които са в рамките на целия Европейски съюз и Съвета на Европа. България има едно от най-високите бройки прокурори на глава от населението, ние харчим най-голям процент от брутния вътрешен продукт за правосъдие. А усещаме ли правосъдие?“, попита риторично Йорданова. Тя допълни, че ще продължи да настоява за повече прозрачност и ефективност, но отказа да отговори дали ще подкрепи предложението за намаляването на бюджета на Съдебната система, когато го изпратят за съгласуване при нея.

„Мисля, че направи впечатление на цялото общество следният малък детайл в разходите на съдебната власт, че разходите за почивни станции, тренировъчни помещения на прокуратурата са два пъти по-високи от тези общо за всички съдилища“, изтъкна Йорданова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo надка - патка,гаргамел бойкикев,дебелото тяло - дете на партиен секретар,и всичките останали боклуци - на едно мнение?!?Ай сиктир!
17.02.2022 15:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати