Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пред заплахата да има комисия за имунитета му: Радостин Василев сам се отказа от него

Политика

Пред заплахата да има комисия за имунитета му: Радостин Василев сам се отказа от него

Пред заплахата да има комисия за имунитета му: Радостин Василев сам се отказа от него - Tribune.bg
Снимка:

Според Василев е „нарочен“ не защото плаши колежка, че „ще ѝ прати хора“ и на нея ѝ се налага да ходи с охрана, а защото само него не го било страх да задава неудобни въпроси на Гешев

Радостин Василев е депозирал в деловодството на НС заявление за отказ от имунитета си. Новината съобщи сам от трибуната на парламента в изявление от името на ПП/ДБ.

Днес депутатите щяха да обсъдят Проект на решение за създаване на Временна комисия по искането на главния прокурор на Република България, за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Василев за тормоза срещу депутатката Христинка Иванова.

Иванова съумява да запише Василев, който и казва по телефон, че „ще и прати хора“: „Как може да слезеш, всички сме тука“, чакаме те, чува се на записа. „НЯМА ама! Идвам да те взема аз лично! Чуваш ли ме Христинче, Христинче слушай ме. Ще стане много голям… Слушай ме, аз не съм предател. Правя го за твое добро… Веднага си подавай молбата и напускаш Народното събрание! Защото аз ще ти пратя хора и ще ти я направят молбата… както пише по книгите“, заканва се той в записа.

Първоначално Радостин Василев беше заявил, че сам ще се откаже от имунитета си, но впоследствие се беше отказал. Според него това било по настояване на колегите му от ДБ и ПП, които го разубеждавали, защото „виждали в това опит за шантаж“.

Освен това и той се запознал с всички документи и бил убеден, че това е фарс, който иска да го пречупи.

„Иван Гешев и придворните му са истинските защитници на мафията, която 15 години си имаше държава“, обяви Радостин Василев.

Гешев: Радостин Василев да се нареди на опашката от олигарси и мутри, които ме заплашват

Показанията на Христинка Иванова: Василев каза, че бял ден няма да видя, ще ме унищожи, ще се саморазправи

Из съдебно-психиатричната експертиза на Радостин Василев: Нарцистичен. Нереалистично завишена самооценка…

АДФИ откри тежки нарушения при финансирани от Радостин Василев младежки проекти

Според него е бил „нарочен“, не защото след няколко разговора с него на депутатката Иванова ѝ се наложи да ходи с охрана, а защото само него не го било страх да задава неудобни въпроси на Гешев.

„Наложи се да му обяснявам, че има разлика между илюзия и алюзия. В ММС показах, че България е пробита от мафията“, каза Василев, според когото още тогава го заплашили, че това няма да остане така. Той се похвали още с рейда си в столичен ресторант, който според него бил „рандеву мястото на Бойко за карти“.

„Сбиртак на мутри и мутреси. Пуснаха ми сигнал защо проверявам собствения си имот“, заяви бившият министър, който се похвали и, че в ММС е разкрил „пряката връзка“ между ГЕРБ, Радев и ДПС.

„Лечева е точно това, срещу, което съм се борил! Трябва да арестуваме прокуратурата“, заяви още той и подчерта, че за него било чест да е „подлаган на репресии от „Джукоратурата“.

„Убий глупака с мълчание“, отговори на излиянията на Радостин Василев единствен Филип Станев от ИТН.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети