Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преди протеста на МВР служителите: Рашков подкрепи синдикатите за повишение на заплатите им

Политика

Преди протеста на МВР служителите: Рашков подкрепи синдикатите за повишение на заплатите им

Преди протеста на МВР служителите: Рашков подкрепи синдикатите за повишение на заплатите им - Tribune.bg
Снимка:

По думите на Стоян Темелакиев МВР чака кабинета за заплатите на полицаите

Заплатите в МВР имат нужда от повишение и сме обявили категорично, че политическото ръководство заставаме зад справедливите искания на синдикатите. Това обяви зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев по повод готвения от полицейските синдикати протест.

Той обясни, че е запознат с протеста на синдикалните организации на полицаите, като подкрепя тяхното право да изразят недоволството си.

По-рано в понеделник Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите в затворите в България призоваха работещите в системата на 3 юни да излязат на мълчалив протест пред сградите, в които изпълняват задълженията си. Също така те организират национален протестен митинг на 12 юни.

„Всички виждаме каква е обстановката и с досегашните доходи става много трудно. Но, има неща, които в рамките на нашето министерство не можем да решим. По отношение на планираните реформи нещата вървят много ритмично и голяма част от нещата вече са изпълнени. Разбирате обаче, че дълбока реформа в МВР със сигурност ще отнеме повече от половин година“, категоричен бе Темелакиев.

Той увери, че социалният диалог със синдикатите никога не е прекъсван.

„Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми“, подчерта той.

Според него е необходимо увеличение на бюджета на силовото министерство, което да позволи изплащане на по-високи трудови възнаграждения.

Това обаче може да стане само с решение на правителството.

„Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е възможно да има повече пари, но не мога да се ангажирам от кога и с колко процента ще бъде увеличението“, обясни зам.-министърът на вътрешните работи.

Коментарът си той направи след празнично честване за 24 май в Академията на МВР.

Темелакиев увери, че ръководството на МВР ще продължи да подкрепя учебното си заведение.

Той прочете слово от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В него се посочва, че постиженията на Академията са я превърнали в притегателен център за младите хора и служителите на МВР,  където могат да получат отлично образование и да развият своя потенциал.

„В академията на МВР може да се получи отлично образование, тя е среда на научната мисъл, в която се раждат и прогресират разработки за национална сигурност, пожарната и правото. Бъдете все така упорити в налагането на високи стандарти и следвайте пътя на духовността“, призова Темелакиев курсантите от Академията на МВР.

Реч произнесе и ректорът на Академията доц. д-р. Иван Видолов, който отбеляза, че във вековете нашата азбука се е превърнала в символ на национална идентичност, на пътеводител и водител не само на българския, но и на целия славянски род.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп