Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преди Радев да говори от името на Апостола: Идеалите на Левски противоречат на социализма и разделението на нацията

Политика

Преди Радев да говори от името на Апостола: Идеалите на Левски противоречат на социализма и разделението на нацията

Преди Радев да говори от името на Апостола: Идеалите на Левски противоречат на социализма и разделението на нацията - Tribune.bg

Апостола на свободата Васил Левски ни завеща своите принципи за свята и чиста република: равноправие, права и свободи, закон и ред. 

Дали днес живеем в демократична държава, в която никой не е над закона и всеки има право да изрази своето свободно мнение по начин, по който пожелае? Може би. Гражданите спазват ли закона? Не винаги. 

183 години след рождението на Апостола на свободата трябва да си припомним величието на идеите на Васил Левски – най-завършеният демократ и хуманист в  българската история не би си помислил за разделение на народа по етнически, религиозен или политически принцип. 

Днешните социалисти, които се заиграват с лика на Апостола, за да подпечатат призивите си за народен бунт, би трябвало да знаят, че като предан демократ идеите на Левски не могат да бъдат обвързани с идеалите на социализма или разделението на нацията.

Да си признаем: Васил Левски е бил мечтател, но не и фантазьор. Затова - нека бъдем повече като Левски, да не вярваме на фалшиви герои, които искат да узурпират властта, но само за да осигурят себе си или своята партия. Тези хора не са способни да вдъхновяват ценности или да допринасят за развитието на българския народ чрез реални действия.  

Днес популистите се крият зад словата на герои като Левски и имитират революция, създавайки илюзията на сладките обещания, винаги адресирани към бъдещите поколения. 

Но какво всъщност  предлагат  на народа шумните революционери на хонорар? Чухте ли идеи в последните десет дни, бяха ли ви представени платформи на „новите политици“? Не. Защото истината е, че старите политически муцуни са облечени в нови одежди  и искат властта, но не на избори, а чрез метеж. 10 години по-късно най-после разбраха, че не могат да убедят собствения си народ да ги избере и затова опитват да придобият властта по незаконен начин. Озлобени, огладнели и финансирани от престъпници с много пари, „героите“ на прехода, заедно с наследниците на руски пропагандисти се представят за алтернатива.

Те поставиха бесило срещу институциите – същото на каквото е бил обесен Левски. Без съд и присъда. Васил Левски не се е борил за такава България.

„Народе????“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Левски ако беше доживял Освобождението, щеше да бъде убит от Стамболов, или изоставен в мизерия и забвение, както се е случило с повечето опълченци и революционери. Да благодарим на османците за обесването. Те го направиха икона и Апостол на свободата ни.
18.07.2020 20:50 / Отговор
Преживял прехода А защо Резидента разваля всички празници на българите?В Карлово е зарята и честването.Какво ни интересува празника на гр.Левски?Колко села има на името на Апостола?И там ли ще отиде?Да ползваш името на Левски,когато си продал и Родината и душата си е кощунство.Иска този безхлебник да отнеме и последното,което имаме като идеал.
18.07.2020 21:25

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети