Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спират възнаграждения за надзорниците на няколко структури към столичната община

Политика

Спират възнаграждения за надзорниците на няколко структури към столичната община

Спират възнаграждения за надзорниците на няколко структури към столичната община - Tribune.bg
Снимка:

Сумата ще постъпва в специалната сметка на Столичната община за борба с коронавируса

По предложение на групата на ГЕРБ-СДС в местния парламент на София спират възнагражденията в надзорните съвети на няколко структури към Столичната община заради кризата, създадена от коронавируса.

До месец октомври 2020 г. се спират възнагражденията на членовете на надзорните съвети в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, Специализираният приватизационен фонд и Съветът за управление на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия. Решението е записано в предложен доклад за избирането на новите членове на надзорите органи на трите организации. Посоченият първоначален срок до октомври т.г. е свързан с очакванията за продължителен период на икономическо-социално възстановяване след отмяна на извънредното положение, съобщават вносителите.

Сумата, предвидена за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специалната сметка на Столичната община за борба с коронавируса. Парите са предназначени за осигуряване на дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни и възрастни хора, социални дейности, за работата на общинските болници и други належащи нужди.

Вносителите предлагат създаването на работна група, която да разгледа и даде предложения до Столичния общински съвет за актуализиране на правилниците за дейността на съветите на трите структури. Тя трябва да създаде и текстовете за принципно намаляване на заплащането на надзорниците и в бъдеще. Предложението е в работната група да участват на паритетен принцип представители на всички политически групи в Столичния общински съвет, както и независим общински съветник.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети