Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спират възнаграждения за надзорниците на няколко структури към столичната община

Политика

Спират възнаграждения за надзорниците на няколко структури към столичната община

Снимка:

Сумата ще постъпва в специалната сметка на Столичната община за борба с коронавируса

По предложение на групата на ГЕРБ-СДС в местния парламент на София спират възнагражденията в надзорните съвети на няколко структури към Столичната община заради кризата, създадена от коронавируса.

До месец октомври 2020 г. се спират възнагражденията на членовете на надзорните съвети в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, Специализираният приватизационен фонд и Съветът за управление на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия. Решението е записано в предложен доклад за избирането на новите членове на надзорите органи на трите организации. Посоченият първоначален срок до октомври т.г. е свързан с очакванията за продължителен период на икономическо-социално възстановяване след отмяна на извънредното положение, съобщават вносителите.

Сумата, предвидена за възнагражденията на надзорниците, ще постъпва в специалната сметка на Столичната община за борба с коронавируса. Парите са предназначени за осигуряване на дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни и възрастни хора, социални дейности, за работата на общинските болници и други належащи нужди.

Вносителите предлагат създаването на работна група, която да разгледа и даде предложения до Столичния общински съвет за актуализиране на правилниците за дейността на съветите на трите структури. Тя трябва да създаде и текстовете за принципно намаляване на заплащането на надзорниците и в бъдеще. Предложението е в работната група да участват на паритетен принцип представители на всички политически групи в Столичния общински съвет, както и независим общински съветник.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още